måndag, maj 18, 2009

Linkoping - Sweden's fifth largest shithole!

Idag är man lagom mör efter fyra dagar i Linköping - the party city. Smeknamnet är inte vida känt, jag kom på det just nu, eftersom varje gång vi åker upp till Linköping så är det på grund av att det är fest. Vi åker inte till Linköping för att titta på de östgötska vyerna, strosa runt i gamla stan eller bada i bruna sjöar - nej, vi åker dit för att [insert one of Pontus many friends name here] fyller år. Eller flyttar in. Eller för att någon har upptäckt att de har två händer och tio fingrar. Whatever the reason, vi försöker åka dit ungefär varannan fest. Den här gången var det Hardys tur att ordna fest - inflyttningsfest. Han har flyttat in i en mindre lägenhet - men dock nära centrum. Problemet med det här är att Hardy har många vänner. Som i sin tur har många vänner. Och hans vardagsrum är mindre än vårt .. eller kanske bara mer långsmalt.. Så det stora orosmomentet var - VEM SKA FÅ SITTA?
Det här visade sig att vara ett påhittat problem, då stora fester innebär mycket folk som kommer vid helt olika tidpunkter. Det här bidrar till cirkulation. Det var kanske tio personer när vi kom dit och allt eftersom berusningen och antalet människor steg så började folk sprida ut sig i olika läger. Balkonglägret. Kökslägret. Sofflägret. Och här fanns till och med ett sovrumsläger, antagligen på grund av bristen på utrymme. Och ju mer alkohol som konsumerades - desto socialare blev folk och därmed förflyttades människor mellan de olika lägren. Det blev en riktigt lyckad fest - lite dans, mycket mingel och till och med snittar! Jag och Anna tog på oss den svåra uppgiften att klitta hela Hardys lägenhet, jag förde konversationer som baserades på tanken om att alla hade gått som i 30-talsfilmer så hade livet 1. varit mycket roligare (män i baddräkter! randiga! med hattar och käppar!) 2. varit ryckigare och 3. gått mycket snabbare. Däribland arbetsdagen. Underbara tanke..
Men nu kommer det dröja ÄNDA tills den 13 juni (eller den 27 juni, beroende på om Anna beslutar sig för att inte ha sin 25års-fest) innan vi återvänder uppåt i landet. Därför måste vi bevisa att även Malmö/Lund området även det kan kallas.. the party region.

4 kommentarer:

Larry Lindbaum sa...

"klitta hela hardys lägenhet". Say whaaat?!

Jexxie sa...

nej, jag fick nummer 12 (var alltså sist) och de hann bara med 11

Lojsie sa...

Klagar du på min bloggning när du är ännu segare. Skärpning!

Larry Lindbaum sa...

Karin är kass.